Witamy Państwa na naszej nowej stronie www. Wierzymy, że będzie się z niej dobrze korzystało. Dołożyliśmy wszelkich starań do poprawnego wyświetlania, zwłaszcza na urządzeniach mobilnych. Będziemy wdzięczni za wszelkie sugestie na temat nowej witryny. Poprzednia wersja strony, wraz ze wszelkimi informacjami znajduje się pod adresem: archiwum.euroregionbug.pl
Wizyta studyjna przedstawicieli zespołu strategicznego ds. wdrażania marki turystycznej w Gurii jest kolejnym działaniem realizowanego przez Stowarzyszenie Samorządów Euroregionu „Bug” projektu „Marka turystyczna szansa wzmocnienia branży turystycznej Gurii oraz Euroregionu „Bug”. Celem działania jest wymiana doświadczenia pomiędzy polskimi i gruzińskimi przedstawicielami samorządów, organizacji samorządowych oraz branży turystycznej w zakresie wykorzystania zasobów turystycznych oraz rozwoju turystyki
W dniu 23 września odbyła się uroczysta Gala Jubileuszowa z okazji 20-lecia działalności Stowarzyszenia Samorządów Euroregionu „Bug”. Spotkanie było okazją do podsumowania 20 lat działalności Stowarzyszenia z perspektywy samorządów zaangażowanych w rozwój współpracy transgranicznej. W trakcie Gali Zarząd Stowarzyszenia odebrał listy gratulacyjne m. in. od Pani Anny Dąbrowskiej-Banaszek – Poseł na Sejm RP, Pana Zbigniewa
W dniu 20 września 2021 roku odbyła się wideokonferencja na zakończenie projektu „Wzmocnienie potencjału Ochotniczych Straży Pożarnych w ratowaniu ofiar wypadków na drogach województwa lubelskiego i obwodu wołyńskiego” realizowanego w ramach PWT PL-BY-UA. Była ona okazją do ponownego spotkania gmin, których jednostki OSP uzyskały wsparcie poprzez certyfikowane szkolenia strażaków i zakup specjalistycznego sprzętu ratowniczego, dokonania
W dniu 16 września 2021 r. w Chełmskim Domu Kultury w Chełmie i równocześnie w Muzeum Etnograficznym im. Giorgi Salukvadze w Ozurgeti w Gruzji odbył się „Festiwal najlepszych praktyk w zakresie promowania produktu turystycznego”. Uczniowie z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Chełmie zaprezentowali film przedstawiający sposób przygotowania wielu popularnych potraw kuchni regionalnej. m.in. bigosu,